Posera inför rallyplåtningen


Är du tjej och kör rally på en lite högre nivå kanske du får vara med om en plåtning med jämna mellanrum. Det är ett ypperligt tillfälle att visa upp dig själv och din bil. Du vet ju aldrig hur din karriär artar sig. Dessutom är det alltid en chans att ta lite roliga bilder där bilen och du får ha en huvudroll. Då kan det också vara lockande att vara lite extra fin när fotografen kommer och tar bilder.

Välj en naturlig sminkning

Om du ska sminka dig själv är det ofta bäst att välja en neutral men vacker sminkning. Du kan börja med en bra mascara som ger dig extra långa fransar. Då får du en intensiv blick som kommer passa bra på fotot. Det finns en uppsjö av bra mascara på marknaden och du kan välja den som du föredrar. Du kan till exempel fokusera på volym eller längre fransar. I övrigt bör du lämna ögonsminkningen ganska neutral. Det huvudsakliga fokuset bör som sagt vara på dig och bilen och inte sminkningen.

I övrigt kan du köra på en bra bas med det smink som du tycker bäst om. Det kanske inte är läge att testa något nytt utan istället göra på gamla favoriter.

Var dig själv och ha roligt

Om du inte är van att fotograferas kan det kännas lite nervöst och ovant framför kameran. Försök att slappna av så mycket som möjligt och inte ta det på för stort allvar. Du är ju där som rallyförare och inte som modell. Be fotografen om tips på hur du ska stå om det känns jobbigt. De flesta fotografer är väldigt duktiga på att guida dig genom fotograferingen. Se det som en rolig grej och något att ta med dig inför framtiden och din framtida karriär.