Få mer tid till ditt rallyintresse


Fritidsintressen tar mer eller mindre tid. Rally är ett intresse som verkligen kräver mycket tid. Det är inte alltid att det finns massor med tid över i vardagen att meka med rallybilen samt träna att köra rally. För att du ska få mer tid över till rally är det viktigt att du disponerar din tid väl. Att delegera saker till andra är en bra idé. Exempelvis kan hemstäd ge dig några timmar över varje vecka. Ett tips är att kolla in qleano som bland annat erbjuder hemstäd. Qleano kan ge dig en offert kostnadsfritt på en minut. Du kan själv bestämma hur omfattande städningen ska vara och hur ofta de ska komma och städa.

Låt inte tidstjuvar stjäla tid

Om du inte hinner med allt i livet är det viktigt att du prioriterar. Att betala någon för att städa hemma är ett sätt att köpa dig mera tid. Ett annat sätt att frigöra tid är att planera dina dagar och vara effektiv. För att hinna med allt du vill är det en bra idé att i början på varje vecka sätta dig ner och planera veckan som kommer. Lägg in allt som du ska göra i kalendern men även när du ska göra vad. Prioritera även bort saker som att scrolla på mobiltelefonen eller se på serier, det är riktiga tidstjuvar. Om du hellre vill köra rally kan du göra annat med den tiden du lägger på sociala medier och tv-tittande.

Prioritera och optimera din tid

När du ska prioritera och planera din vardag är det viktigt att ifrågasätta alla dina måsten som du har. Det finns massor med saker som du tror att du måste eller borde göra. Exempelvis kanske du inte behöver stryka vissa klädesplagg eller mangla lakanen. När du ifrågasätter det sakerna som du tror att du behöver göra blir du mer medveten om att du faktiskt har ett val. När du är medveten kan du dessutom göra bättre val för dig själv. När du planerar förbereder du dig även mentalt för vad du har framför dig vilket kan vara positivt. Att förbereda fysiska saker inför något du ska göra är också en viktig del att optimera din tid. Om du har en partner och familj behöver du även planera tillsammans med dem för att få ihop vardagen. När du lever i en familj behöver andras behov också få plats i livet.

Var i nuet när du kör rally

När du väl kör rally, mekar eller på annat sätt utövar ditt rallyintresse är det en bra idé att verkligen vara i nuet. Då kommer du att uppskatta rally ännu mer. När du kör rally ska du köra och inte tänka på tvätthögar eller obesvarade mail.