Rally på asfalt är också grymt


Rally är inte bara på grusbanor där man tävlar i olika klasser, du kan få uppleva bankörning på en av Sveriges alla banor med en grym sportbil med!

Du behöver inte tävla för att uppleva den otroliga rush som man får av att köra så många hästkrafter, alla förtjänar att få känna på bankörning!

Att sitta bakom ratten på en snygg Lamborghini, elegant Bentley eller kanske en fet Hummer, kostar under 1000-lappen och är en minnesvärd upplevelse som heter duga.

Finns banor i hela Sverige

Till och med Gotland har bana där man kan köra bankörning,

Gotland ring:https://gotlandring.com/ är en av alla banor där du som privatperson kan köpa bankörning. Men bor du inte på Gotland så kan en bra lista ge dig information om vilken bana som ligger nära dig, testa att kolla in

rejsas banguide som är en lista på de allra flesta banor i Sverige.

Och var inte orolig för att du inte vet hur du ska göra, alla är det innan man vet vad som gäller.

Det är ändå väldigt mycket krafter som man ska hantera.

Just körningen får du information om när du kommer och ska köra. På plats är där oftast hjälmar och handskar som ingår när du har köpt en bankörning. Något som också brukar ingå är försäkring men kolla alltid noga innan så att du är riktigt försäkrad.

Du kan ju också köra med din egen bil, vare sig du har en gammal Volvo eller kanske en välputsad Golf som du gärna hade testat gränserna på?

Det behövs inte så mycket för att få köra på en riktig bana, licens kan köpas på plats och andra saker att tänka på kan du se på de olika bilbanornas hemsidor. Kolla upp vad som gäller innan så du inte blir besviken när du kör dit. Bankörning med egen bil är också en otrolig känsla, bilen kan ge så mycket mer än de 110km/h man är van vid.

Information om bankörning med egen bil är bäst att läsa på de olika banorna, till exempel på

Linköpings motorsällskaps sida eller den bana som finns nära dig. De som håller på med bilar är dem som vet mest och du kan alltid hitta bra tips och annat kul samtidigt!

Att få känslan av hästkrafter och snabbhet är befriande, man känner sig levande och omfamnar livet fullt ut. Länge efteråt har du ett sådant där fånigt leende på läppar som bara ytterst lyckliga kan ha! Nej, alla förtjänar att känna denna känsla någon gång i livet.

Och alla saker man testar är ju en ny öppning där man kan få möjlighet att uppleva andra oväntade saker. För vem vet, du kanske blir en medlem i klubben därefter och startar en helt ny hobby och får en massa nya vänner?